HTML

Ricsi Utazik

Néha elindulok világgá. Ilyenkor találkozom tűzokádó sárkányokkal és egyszemű óriásokkal. Meg emberekkel akik a bal oldalon mennek az autójukkal és a fürdőszobájukban külön csapból jön a forró és a hideg víz. Olyanokkal is, akik egyszerre csórók és tesznek 2000 kiló aranyat az oltárra, egyszerre lusták és dolgoznak kétszer egy nap a szieszta miatt. Aztán, amikor már elfogyott a hamuba sült pogácsa, hazatérek a jól megszokott és szeretett földönkívüliek közé :)

Friss topikok

  • _RR_: Szia! Természetesen, kérdezz nyugodtan! Üdv: Ricsi (2013.02.25. 13:45) Technische Universiteit Delft
  • Cs_Dóra: Helyi terméket a helyi termelőtől! (2011.03.28. 14:29) Kommentár nélkül
  • Cs_Dóra: És Delft kisebb városka? (2011.03.28. 14:24) Egészségtelen társadalom???
  • _RR_: @Cs_Dóra: tej: nem kóstoltam, nem volt hűtő a szálláson, úgyhogy csak a kezembe fogtam :D biztonsá... (2009.11.07. 06:47) big 2
  • V1pr: Hát, azt nem tudom, de hozhatnál, mert megkóstolnám :) (névről persze ismerem) (2009.10.31. 13:48) big

Linkblog

Koniginnendag

2011.04.30. 23:59 _RR_

A péntek és a szombat kitűnően megmutatta az Anglia és Hollandia közötti különbséget. Kate&William ünneplése abból állt, hogy gigantikus tömegek nyomultak az utcára és vártak órákon át, hogy aztán két percig láthassák őket az erkélyen. Hollandia ezzel szemben úgy ünnepli a királynőjét, hogy a nagyvárosokban, különösen különösen Amsterdamban, szabadtéri színpadokat állítanak fel és megy a zene és a buli egész álló nap :) Közben Beatrix királynő óriási képe mosolyog a tömegre a Rijksmuseum faláról és az emberek "The Queen likes this" feliratú pólót és egyéb - szigorúan narancssárga - felszerelést hordanak:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az egyetlen szomorúság a dologban, hogy a zene legtöbb esetben csak DJ-ket jelent, így a nap úgy telik el, hogy egyik színpadtól a másikig vonul a tömeg a jobb szórakozás érdekében. Ennek eredménye, hogy minden utca dugig van és piszkos lassan lehet haladni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A holland profizmusra jellemző egyébként, hogy gigantikus kijelzőket helyeznek el városszerte, amelyek a főbb helyszínek között irányítják a tömeget (gigantikus nyilakkal mutatják meg, hogy pl. a Museumplein BALRA), és még azt is kiírták, ha egyik vagy másik tér "Megtelt". Ugyanígy az okosságok közé sorolnám, hogy április 30. igazából nem is Beatrix születésnapja, hanem az édesanyjáé - Beatrix születésnapja februárban lenne, amikor itt nem jó az utcán bulizni, tehát úgy döntött, hogy a királynő napja maradjon ebben a kellemes időpontban.

Az egyetlen dolog, amit nem sikerült megoldaniuk, az a szemét mennyiségének kordában tartása napközben. Estére már bokáig állt mindenütt a sörös doboz meg a műanyag pohár. Bár lehet, hogy ezt is praktikusságból csinálják így: a rendezvény után így is, úgy is takarítani kell, és egyszerűbb éjszaka csinálni, amikor a tömegek végre eltűntek...

További fotók ITT

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ricsiutazik.blog.hu/api/trackback/id/tr462868521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása