HTML

Ricsi Utazik

Néha elindulok világgá. Ilyenkor találkozom tűzokádó sárkányokkal és egyszemű óriásokkal. Meg emberekkel akik a bal oldalon mennek az autójukkal és a fürdőszobájukban külön csapból jön a forró és a hideg víz. Olyanokkal is, akik egyszerre csórók és tesznek 2000 kiló aranyat az oltárra, egyszerre lusták és dolgoznak kétszer egy nap a szieszta miatt. Aztán, amikor már elfogyott a hamuba sült pogácsa, hazatérek a jól megszokott és szeretett földönkívüliek közé :)

Friss topikok

  • _RR_: Szia! Természetesen, kérdezz nyugodtan! Üdv: Ricsi (2013.02.25. 13:45) Technische Universiteit Delft
  • Cs_Dóra: Helyi terméket a helyi termelőtől! (2011.03.28. 14:29) Kommentár nélkül
  • Cs_Dóra: És Delft kisebb városka? (2011.03.28. 14:24) Egészségtelen társadalom???
  • _RR_: @Cs_Dóra: tej: nem kóstoltam, nem volt hűtő a szálláson, úgyhogy csak a kezembe fogtam :D biztonsá... (2009.11.07. 06:47) big 2
  • V1pr: Hát, azt nem tudom, de hozhatnál, mert megkóstolnám :) (névről persze ismerem) (2009.10.31. 13:48) big

Linkblog

holland

2011.01.29. 11:21 _RR_

Hollandiában általában nem érzi magát teljesen elveszettnek a külföldi lény, hiszen gyakorlatilag mindenki beszél angolul, méghozzá jellemzően nem is rosszul. Ettől függetlenül vannak helyzetek, amikor - pl. interneten keresztül - lehetetlen hollandon kívül más módon beszerezni az információkat. Ekkor a translate.google.com lesz az ember barátja. Aki nem ismerné: ez egy olyan fordító honlap, ahova beírod a szöveget a választható nyelvek egyikén és a szó szerinti, mindenféle értelmezést mellőző fordítását adja ki. Komolyan mondom, annyira tanulságos, hogy minden tisztességes nyelvórát ezzel kellene kezdeni. Csak szemezgetésnek:

- lakáskeresés közben az egyik hirdetésben: "A konyha másik két fogoly közös a fürdőszoba"

- egy szupermarket honlapján: "Adja C1000, Bastiaan Square 135, DC október 1., 2611. Akarom mondani, hogy lelkes a szupermarketben? Mit szeretsz a szupermarketben? Tudsz adni egy magyarázatot alapuló tapasztalata volt már? Valamit, amit pozitívan meglepett, talán valami ahol a szája nyitva esett?"

- a banki dolgokkal különösen nehezen küzd meg: "20 percen belül banki
Közvetlen banki lehet? Gyere megáll egy ING ág. 20 percen belül van a bankkártyás fizetést."

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ricsiutazik.blog.hu/api/trackback/id/tr152705868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása