HTML

Ricsi Utazik

Néha elindulok világgá. Ilyenkor találkozom tűzokádó sárkányokkal és egyszemű óriásokkal. Meg emberekkel akik a bal oldalon mennek az autójukkal és a fürdőszobájukban külön csapból jön a forró és a hideg víz. Olyanokkal is, akik egyszerre csórók és tesznek 2000 kiló aranyat az oltárra, egyszerre lusták és dolgoznak kétszer egy nap a szieszta miatt. Aztán, amikor már elfogyott a hamuba sült pogácsa, hazatérek a jól megszokott és szeretett földönkívüliek közé :)

Friss topikok

  • _RR_: Szia! Természetesen, kérdezz nyugodtan! Üdv: Ricsi (2013.02.25. 13:45) Technische Universiteit Delft
  • Cs_Dóra: Helyi terméket a helyi termelőtől! (2011.03.28. 14:29) Kommentár nélkül
  • Cs_Dóra: És Delft kisebb városka? (2011.03.28. 14:24) Egészségtelen társadalom???
  • _RR_: @Cs_Dóra: tej: nem kóstoltam, nem volt hűtő a szálláson, úgyhogy csak a kezembe fogtam :D biztonsá... (2009.11.07. 06:47) big 2
  • V1pr: Hát, azt nem tudom, de hozhatnál, mert megkóstolnám :) (névről persze ismerem) (2009.10.31. 13:48) big

Linkblog

Időjárás

2011.02.10. 18:06 _RR_

Az időjárás az, amire Hollandiában ennyit lehet mondani: ez van..... megszoksz vagy megszöksz. Részemről egyelőre megszoksz, lassan kezdem felvenni a holland stílust, először a két pulcsiból egy lett, aztán a kesztyű maradt el, aztán a sapka-sál is ritkább lett. Nagyon gonosz tud lenni: nem elég, hogy hideg van, magas a páratartalom és fúj a szél. A hőérzet mindig 5-6 fokkal alacsonyabb, mint a mérhető.

DE: ez nem olyan hideg, amitől megbetegszel! A levegő nem csak hideg, de tiszta is - komoly részben a biciklizésnek köszönhetően redukált autóforgalomnak. Amióta itt vagyunk, fáztam egy párszor, sőt rendesen át is fagytam, és még egyszer sem voltam beteg. Kis orrfújás van a hidegtől, de nátha, influenza a közelembe sem jött :)

A hideg mellett az esőhöz is hozzá kell szokni. A tűréshatár itt is jelentőset mozdult, a szitáló esőt már észre sem veszem (komolyan!), az erősebb esőt meg simán elviselem. Aki Hollandiába készül, annak mindenképpen érdemes vízálló cipőt hozni és megfelelő esővédő felszerelést. Ha most az esernyőre gondolsz, akkor mondom megint: megfelelő felszerelést! Az eső (Forrest Gump után szabadon) egyszerre esik fentről, ferdén, vízszintesen és alulról :) És nem utolsósorban az esernyődből (árkategóriától függetlenül) ez lesz:

Ha nem hiszed, amit írok, nézd meg ezt:

A hollandok viszonya az időjáráshoz: számomra szimpatikus. Az időjárás csak egy körülmény, tojni kell rá. Ez annak az eredménye, hogy már gyerekkortól hozzá vannak szoktatva. Ritkán látni az itteni hidegben is hatvan rétegbe bebugyolált gyereket. Sőt, nem nagyon stresszelnek rajta, ha a gyereken nincs kabát, játék közben kilóg a dereka vagy netán elázik. Hát, nem is tűnnek beteges népnek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ricsiutazik.blog.hu/api/trackback/id/tr602713698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása