HTML

Ricsi Utazik

Néha elindulok világgá. Ilyenkor találkozom tűzokádó sárkányokkal és egyszemű óriásokkal. Meg emberekkel akik a bal oldalon mennek az autójukkal és a fürdőszobájukban külön csapból jön a forró és a hideg víz. Olyanokkal is, akik egyszerre csórók és tesznek 2000 kiló aranyat az oltárra, egyszerre lusták és dolgoznak kétszer egy nap a szieszta miatt. Aztán, amikor már elfogyott a hamuba sült pogácsa, hazatérek a jól megszokott és szeretett földönkívüliek közé :)

Friss topikok

  • _RR_: Szia! Természetesen, kérdezz nyugodtan! Üdv: Ricsi (2013.02.25. 13:45) Technische Universiteit Delft
  • Cs_Dóra: Helyi terméket a helyi termelőtől! (2011.03.28. 14:29) Kommentár nélkül
  • Cs_Dóra: És Delft kisebb városka? (2011.03.28. 14:24) Egészségtelen társadalom???
  • _RR_: @Cs_Dóra: tej: nem kóstoltam, nem volt hűtő a szálláson, úgyhogy csak a kezembe fogtam :D biztonsá... (2009.11.07. 06:47) big 2
  • V1pr: Hát, azt nem tudom, de hozhatnál, mert megkóstolnám :) (névről persze ismerem) (2009.10.31. 13:48) big

Linkblog

Egészségtelen társadalom???

2011.03.05. 22:39 _RR_

Hollandiát sok mindenért lehet nem szeretni, lehet egyet nem érteni vagy támadni a hozzáállásukat a drogproblémához vagy a szexualitáshoz. De aki igazán odafigyel, az észre veszi, hogy a társadalmi berendezkedés és a dolgok ilyen módon való megközelítése bizony nem egy felelőtlen, "tojok bele mindenbe" gondolkodás eredménye. Ezer másik dolog van, amiért Hollandia igenis tisztelhető és példának tekintendő.

A mozgássérültek és a már nehézséggel küszködő idős emberek mindenféle elektromos hajtású kerekesszékben úgy cikáznak keresztül-kasba az akadálymentes városokban és boltokban, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne.

Az IKEA-ban raktárosként minden további nélkül alkalmaznak erősen hallássérült embereket.

Amikor biciklit kerestem, találtam egy olyan boltot és szervizt, ahol értelmi sérült embereket foglalkoztatnak. Amikor elmentem körbenézni, a boltos srácokkal minden további nélkül lehetett angolul beszélni!!!

És akkor ilyen egyszerű "külsőségeket" már ne is említsek, hogy ugyebár (majdnem) mindenki bicajjal jár munkába, aminek az eredménye, hogy bő egy hónap alatt talán 2-3 túlsúlyos embert láttam és jó a városok levegője. És nem mellesleg, aki teker egy jót munkába, az sokkal relaxáltabban érkezik és ezért kevésbé arrogáns a munkatársaival és még a munkára is jobban tud figyelni, a nap végén pedig a hazafelé bicajozással kiengedi a gőzt és felfrissülve ér haza a családhoz.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ricsiutazik.blog.hu/api/trackback/id/tr672713798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cs_Dóra 2011.03.22. 23:26:58

Probléma? Nincs itt semmiféle probléma, jut mindenkinek! Emlékszel?

_RR_ 2011.03.27. 19:21:04

Jut mindenkinek persze :) De amúgy erősen téved, ha valaki két nap Amszterdami tartózkodás alapján ítéli meg Hollandiát. Attól, hogy a 16 milliós Hollandiában a 1,5 milliós főváros és 1-2 további nagyváros néhány kerületében vannak furcsa jelenségek, attól a kisebb városokban egyáltalán nem jellemző sem drogozás, sem bűnözés, sem, sem, sem... Egy nagyon szép kis rendezett országocska ez, közel nem az a kupleráj amiknek néhányan korlátoltan beállítják.

Cs_Dóra 2011.03.28. 14:24:47

És Delft kisebb városka?
süti beállítások módosítása