HTML

Ricsi Utazik

Néha elindulok világgá. Ilyenkor találkozom tűzokádó sárkányokkal és egyszemű óriásokkal. Meg emberekkel akik a bal oldalon mennek az autójukkal és a fürdőszobájukban külön csapból jön a forró és a hideg víz. Olyanokkal is, akik egyszerre csórók és tesznek 2000 kiló aranyat az oltárra, egyszerre lusták és dolgoznak kétszer egy nap a szieszta miatt. Aztán, amikor már elfogyott a hamuba sült pogácsa, hazatérek a jól megszokott és szeretett földönkívüliek közé :)

Friss topikok

  • _RR_: Szia! Természetesen, kérdezz nyugodtan! Üdv: Ricsi (2013.02.25. 13:45) Technische Universiteit Delft
  • Cs_Dóra: Helyi terméket a helyi termelőtől! (2011.03.28. 14:29) Kommentár nélkül
  • Cs_Dóra: És Delft kisebb városka? (2011.03.28. 14:24) Egészségtelen társadalom???
  • _RR_: @Cs_Dóra: tej: nem kóstoltam, nem volt hűtő a szálláson, úgyhogy csak a kezembe fogtam :D biztonsá... (2009.11.07. 06:47) big 2
  • V1pr: Hát, azt nem tudom, de hozhatnál, mert megkóstolnám :) (névről persze ismerem) (2009.10.31. 13:48) big

Linkblog

Bepakolás, utazás

2011.01.27. 06:05 _RR_

Na, ezek pont azok a tevékenységek, ami közben az ember ritkán értékel vagy gondol bele mélyebben az eseményekbe. A bepakolás - köszönhetően az otthoni egyetemi teendőknek - igen meredek lett. Ez nem egy háromnapos konferencia vagy egy síelés, ez közel fél év! Minden tapasztalatom és gyakorlatom kellett ahhoz, hogy össze tudjak pakolni... Az éjszaka kb. fél órát aludtam, így tudtam összeszedni a cuccaimat egy helyre hajnali háromnegyed háromra, hogy utána fél órával már mindent a bőröndbe tömködve indulhassunk a 6:05-ös géphez.

Fapados géppel utazni - technikailag - közel ugyanolyan, mint más gépekkel. Az igazi különbség nem abban van, hogy nincs ennivaló (illetve csak pénzért vagyonokért), hanem az utazóközönség összetétele különbözteti meg a nagy légitársaságoktól. Az egész helyzet előre kitaláltsága, automatikus, sablonos "méltósága" veszik el azzal, hogy a 4-6-os villamoshoz hasonlatos a hangulat. Történt ugyanis, hogy miközben a előző bekezdésben említett okokból a gatenél eltöltendő várakozási időt Bea ölébe hajtva fejemet félig-meddig alvással töltöttem, arra lettem figyelmes, hogy valaki mintha hozzánk beszélne ingerülten. Így is történt, Bea ránézett a monitorra, hátha valami biztató jelenik meg, de a monitorral egy irányban ült egy (később alaposan elemzett, önelégült fejű) fickó. Aki, valami rejtélyes oknál fogva, azt gondolta, hogy ő a nézés tárgya, és külföldiül eleresztett egy "NE BÁMUJJJJJÁL MÁÁÁÁÁR"-t. Komolyan, annyira fáradt voltam, hogy nem kezdtem el hangosan röhögni, pedig akárhányszor eszembe jut az eset, a maga szánalmasságával és kicsiségével, mindig elmosolyodom (most is írás közben). Főleg, hogy később a beszállásnál kiderült: a fickó akkora volt, hogy könyöklőnek tudtam volna használni :) Nem mintha nagyon tájékozott lennék, de kíváncsiságból a megfelelő TV megfelelő adása előtt eltöltött rövid idő alatt megszerzett ismereteim alapján azt kell, hogy mondjam, még Alekosz is kurvára nagyon megirigyelhette volna a nárcizmus ezen szintjét, amikor az utastájékoztató alatt ülve valaki azt hiszi, hogy őt bámulják.....

Nah, de most már ideje lenne el is indulni :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ricsiutazik.blog.hu/api/trackback/id/tr322702971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása