HTML

Ricsi Utazik

Néha elindulok világgá. Ilyenkor találkozom tűzokádó sárkányokkal és egyszemű óriásokkal. Meg emberekkel akik a bal oldalon mennek az autójukkal és a fürdőszobájukban külön csapból jön a forró és a hideg víz. Olyanokkal is, akik egyszerre csórók és tesznek 2000 kiló aranyat az oltárra, egyszerre lusták és dolgoznak kétszer egy nap a szieszta miatt. Aztán, amikor már elfogyott a hamuba sült pogácsa, hazatérek a jól megszokott és szeretett földönkívüliek közé :)

Friss topikok

  • _RR_: Szia! Természetesen, kérdezz nyugodtan! Üdv: Ricsi (2013.02.25. 13:45) Technische Universiteit Delft
  • Cs_Dóra: Helyi terméket a helyi termelőtől! (2011.03.28. 14:29) Kommentár nélkül
  • Cs_Dóra: És Delft kisebb városka? (2011.03.28. 14:24) Egészségtelen társadalom???
  • _RR_: @Cs_Dóra: tej: nem kóstoltam, nem volt hűtő a szálláson, úgyhogy csak a kezembe fogtam :D biztonsá... (2009.11.07. 06:47) big 2
  • V1pr: Hát, azt nem tudom, de hozhatnál, mert megkóstolnám :) (névről persze ismerem) (2009.10.31. 13:48) big

Linkblog

Keukenhof

2011.04.22. 18:13 _RR_

Ha valakit megkérnénk, hogy sorolja fel az általa ismert sztereotípiákat Hollandiáról, akkor a bizonyára a szélmalom-fapapucs-tulipán-sajt négyesfogat (újabban a drogok és a prostitúció) kerülne elő a tarsolyból a legtöbb esetben. Ezek mindegyikéről él bennünk egy kép, ami - éppen mert sztereotípia - néha nem is igaz. Nem mindenki drogos, nincsenek minden utcában piroslámpás házak és nem mindenki fapapucs. Sajt és szélmalom mondjuk van bőven, ezeket rakhatjuk az igaz kategóriába. A tulipánokról is él az emberben egy kép, esetleg már látott is légifotót színes tulipánmezőkről. Ettől még - az én fejemben legalábbis - a tulipánról az jutott eszembe, hogy piros, ritkábban más színű, szép, de egyébként egyszerű virág. És ebből jó sok van itt Hollandiában.

Ennek az eloszlatására van a Keukenhof nevű park, már ami az egyszerű kifejezést illeti. Nem szeretnék fotómegosztót csinálni itt, ezért felöltöttem a képeket az alábbi linkre. Felhívnám a figyelmet, hogy ez csak egy nagyon rövid válogatás.

Keukenhof egy olyan hely, amit ha nem látsz, nem hiszed el, hogy létezik. Az első húsz perc után azt hiszed, hogy minden tulipánfajtát láttál már, ami elképzelhető. Aztán a második húsz perc után is, a harmadik húsz perc után is, és ez így megy tovább addig, amíg hat óra folyamatos séta után még mindig találsz újdonságot. A vége persze az, hogy a nap végén úgy érzed magad, mintha az összes tulipánt, amit megnéztél, meg is ettél volna...  A mellékhatások elkerülése végett tettem fel csak kevés képet :)

Keukenhof fotóalbum

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ricsiutazik.blog.hu/api/trackback/id/tr362860973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása