HTML

Ricsi Utazik

Néha elindulok világgá. Ilyenkor találkozom tűzokádó sárkányokkal és egyszemű óriásokkal. Meg emberekkel akik a bal oldalon mennek az autójukkal és a fürdőszobájukban külön csapból jön a forró és a hideg víz. Olyanokkal is, akik egyszerre csórók és tesznek 2000 kiló aranyat az oltárra, egyszerre lusták és dolgoznak kétszer egy nap a szieszta miatt. Aztán, amikor már elfogyott a hamuba sült pogácsa, hazatérek a jól megszokott és szeretett földönkívüliek közé :)

Friss topikok

  • _RR_: Szia! Természetesen, kérdezz nyugodtan! Üdv: Ricsi (2013.02.25. 13:45) Technische Universiteit Delft
  • Cs_Dóra: Helyi terméket a helyi termelőtől! (2011.03.28. 14:29) Kommentár nélkül
  • Cs_Dóra: És Delft kisebb városka? (2011.03.28. 14:24) Egészségtelen társadalom???
  • _RR_: @Cs_Dóra: tej: nem kóstoltam, nem volt hűtő a szálláson, úgyhogy csak a kezembe fogtam :D biztonsá... (2009.11.07. 06:47) big 2
  • V1pr: Hát, azt nem tudom, de hozhatnál, mert megkóstolnám :) (névről persze ismerem) (2009.10.31. 13:48) big

Linkblog

A bicikliről

2011.02.02. 08:50 _RR_

Na, arról le se száll az emberfia :) Ha lemaradtál az idei critical mass-ről, akkor sebaj, irány Hollandia. Itt minden nap CM van! Nekem is lett egy gyönyörű bicajom, az egyetemen kaptam egy sráctól aki szintén ingyen kapta annak idején. Íme:

Hát nem gyönyörűűűűűűűűű?

Na jó, van szebb. 800 euroért kinéztem egy bringát, amivel - úgy képzelem - akár ügyvédek is mehetnek tárgyalásra, olyan szépen kidolgozott, bőrüléses, fényes, íves :)

Nade vannak itt teljesen elképesztő jószágok! 

Igen, az IKEA-nál lehet teherbiciklit bérelni, hogy hazaszállítsd a szekrényt (és nem úgy, ahogy én, de erről később).

A bicikliutakról nem kezdek el írni, igaz a sztereotípia. Itt mindenhol van kiépített bicikliút. Ha elindulok valahova, már meg sem nézem előre, hogy az út mellett, amit követni szeretnék, lesz-e bicajos út vagy sem, mert csak időpazarlás. És nem ez a legszembetűnőbb különbség otthonhoz képest...... Igen, jól gondolod: az autósok hozzáállása az egészhez. Ha bicikliút keresztez autóutat, akkor nem félelemmel és rettegéssel kell nekiindulni. Ha feltartasz egy autót mondjuk egy szűk utcában, akkor nem 10 centire követ és villog és dudál és beszól, hanem szépen, türelmesen jön mögötted. Ez hosszú évek kitartó munkájának eredménye. És biztos vagyok benne, hogy megérte, mert ha csak Delftet nézem, ha azt a sok egyetemistát most hirtelen mind busszal kellene beszállítani az egyetemre, na, az kész csőd lenne, amit az államnak kellene átvállalnia......

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ricsiutazik.blog.hu/api/trackback/id/tr742705932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása